Budinca de cozonac

de ianculubita in Dulciuri, 26 Mai 2013 | 3783 vizualizari

 

Mi-a ramas ceva cozonac uitat prin camara si am repetat reteta de anul trecut cand nu mi-a reusit;acum da!!!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cozonac mai tare
  • 300 ml lapte
  • 5 oua
  • 3 linguri zahar
  • arome
  • stafide (eu am pus merisoare)
  • inghetata pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cozonac:

Punem cozonacul taiat in cubulete intr-un castron. Ouale batute bine cu zahar, arome, un praf de sare si lapte, turnam jumatate peste cozonac. Dupa ce s-au imbibat bine amestecand, le punem intr-o forma de yena unsa cu unt, deasupra stafidele si restul de lapte. Lasam la cuptor 30 minute.

Servim budinca calda, alaturi de inghetata. Este minunata!!

TIPS-URI

1

se poate servi si rece,tot buna este

2

daca aveti mai mult cozonac si nu va ajunge sosul,mai bateti un ou cu cateva linguri de lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "cozonac"